Line Boogaerts


2014, Oct-

A fogged lens'A fogged lens' was a site-specific installation, created for my solo exhibition in Cecilia Jaime Gallery, Ghent, Belgium
Thanks to Edwin Carels.


visit website Cecilie Jaime GalleryClick here for an article about the exhibition by Waterschoenen, artblog


installation, video

About the work (Ducht only!)De vensters in onze huizen zijn nooit zo groot geweest. Grote glaspartijen brengen veel licht binnen en geven uit op een wijds landschap. We krijgen een alsmaar beter zicht op de wereld. Via het internet hebben we directe toegang tot alle kennis. Via alle mogelijke schermen zien we de wereld. We zappen van het ene naar het andere stukje.

Maar ondanks dat we meer informatie hebben dan ooit, raken we makkelijk de grote lijn kwijt. De werkelijkheid valt uiteen in kleine stukjes. We proberen de fragmenten bijeen te puzzelen.

We zoeken verbanden.

Mijn werk focust op tijdelijke tekeningen op vensters. Met een mengsel van getinte zeep, borstels en raamwissers leg ik een laag over de werkelijkheid.

Door de tekening op het venster ontstaan er blinde vlekken. Het zicht erachter wordt op sommige plaatsen wazig of onzichtbaar, maar door de gaten in de tekening speelt het landschap of interieur nog een rol. De tekeningen transformeren en geven andere inzichten. Een venster geeft inzicht en uitzicht. Het focust op delen van de werkelijkheid en accentueert.

Kijken betekent zien wat je wil zien of verwacht te zien en wordt bepaald door je achtergrond, het venster waardoor je kijkt,..

De tekeningen symboliseren dergelijke belemmeringen om te kijken.

Het werk is nooit definitief, het bestaat uit de actie van de constructie en deconstructie, waarbij de toevallige voorbijganger ook een rol kan spelen. Ik veeg in de loop van de tentoonstelling stukken weg, schilder bij en creëer zo beweeglijke taferelen en acties. De gallerijruimte verandert in een werkplaats, een labo om de passerende werkelijkheid in kaart te brengen.


18/38

Next project: → view on the waterside

Previous project: ← Angle of view