Line Boogaerts


2020, Aug-

lichtbrekingVoor de expo Inside/Out in Kasteel Borluut werd ik uitgenodigd om werk te presenteren in dialoog met het werk van ‘Van Eyck’.

Inside/out werd georganiseerd door Elke Desutter, Brantt en Free Pectoor.

Door de vensters in het kasteel kan je naar de tuin kijken. De elementen in de tuin verwijzen naar verschillende tijden en plaatsen. Zo kan je de 14e eeuwse slotgracht zien die al in de tijd van de gebroeders ‘Van Eyck’ bestond.
De gebroeders ‘Van Eyck’ stelden in het ‘Lam Gods’ een beeld samen door planten uit verschillende tijden en plaatsen te combineren. Voorjaarsbloeiers staan zonder pardon naast hoogzomerplanten, of nog: bomen uit onze contreien worden ongegeneerd afgewisseld met struikgewassen die normaal alleen in het zuiden groeien.Ik verwijs naar ‘Van Eyck’ door een samengesteld beeld te maken. Ik voeg een gelaagdheid toe aan het interieur, de omgeving, het landschap, de achtergrond, langs binnen en langs buiten.De planten in het ‘Lam Gods’ zijn niet toevallig gekozen. Ze hebben een symbolische betekenis en geven een paradijselijke tuin weer. Hoe kijken we vandaag naar natuur?
Ik teken een woekerende plant, een gevaarlijke, bedreigende natuur die alles kan ontwrichten... een chaos die op sommige plekken gecontroleerd wordt... Uitgestileerde planten verwijzen naar de trapleuningen, lusters, rozetten... in het kasteel.Als de bezoeker naar de tekening en de reflectie in de spiegeldeur kijkt, kan hij/zij verschillende lagen in de tijd in een samengevoegd geheel zien, waarin hij/zij zelf een rol speelt.3/39

Next project: → é/change

Previous project: ← interval wiper switch

lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking
lichtbreking